12 julio 2024

Castelló llança la campanya ‘Recicla vidrio por ellas’ amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

La campanya nacional ‘Recicla vidrio por ellas’ d’Ecovidrio arriba a Castelló per a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La iniciativa té un doble objectiu d’incentivar el reciclatge d’envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des d’avui i durant les pròximes setmanes, quatre iglús rosa estaran situats en la plaça de la Independència a l’entrada del parc Ribalta i en la plaça Hort dels Corders. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el representant de Ecovidrio, Manuel Sala, han presentat aquest matí el llançament de la campanya a Castelló, acompanyats aquest matí per la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz; el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita; el diputat autonòmic Silverio Tena; el president l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Castelló, Carlos Ulldemolins; i la coordinadora de l’entitat, Salomé Esteller.

“Aquesta és una iniciativa que busca incentivar el reciclatge de vidre i que la ciutadania prenga consciència sobre els resultats positius que té sobre l’entorn i la societat el gest de llançar al contenidor de vidre les botelles i els envasos”, ha destacat l’edil. Garcia ha recordat que “en aquest cas, si reciclem, estem millorant el nostre entorn, però també, i igual d’important, estem ajudant a la recaptació de fons per a la investigació”.

Castelló se suma així a una iniciativa que s’ha estés per més de 170 ciutats de tot el territori, amb més de 400 contenidors rosa, i que compta amb Sandra Ibarra com a ambaixadora del projecte. Ágatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglu.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Castelló de la Plana van reciclar un total de 1.738 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 10,1 kg.

Comparte este artículo

Artículos que te podrían interesar